Skip to main content Skip to footer

Sådan hjælper vi dig

Silkeborg Krisecenter er et midlertidigt opholdssted for dig, hvis du er kvinde og udsat for vold eller trusler om vold fra din partner eller andre nære relationer. Volden kan være både fysisk, psykisk, økonomisk, materiel, digital, seksuel eller opleves i form af stalking.

Vi har plads til både dig og dine børn. På krisecentret kan I være i sikkerhed. Vi er her for at hjælpe og støtte jer. Vi har et helt særligt fokus på børnene, der i lige så høj - eller endnu højere - grad er ramt af den vold, de har oplevet i hjemmet. 

Du kan altid kontakte os telefonisk eller komme direkte ved døren, og vi vil gøre vores allerbedste for, at du og dine børn får et godt ophold her. Vi hjælper jer med at komme fri af volden og få et sikkert og trygt liv igen.

Vi hjælper dig med

Vi passer godt på dig. Sikkerheden er i top i vores hus: her er overvågningsanlæg, dørene er altid låst og ingen får adgang, hvis de ikke har en grund til at være i huset. Krisecentret er døgnbemandet, og du vil altid kunne få kontakt til personalet. I dagtimerne er der uddannet personale og i aften- og nattetimerne er der frivillige på vagt. 

Mens du har ophold her, tilbyder vi krisebearbejdende samtaler, hvor der er tid og rum til at bearbejde den vold, du har oplevet. Der er derudover også mulighed for at deltage i gruppesamtaler for kvinder.

Du vil også modtage tilbud om op til 10 krisesamtaler med en psykolog, som din hjemkommune bevilger.

Mens du bor på krisecentret, tilbyder vi at hjælpe vi dig med kontakten og samarbejdet med offentlige instanser. Det kan være f.eks. familieretshuset, kommunen, retten, ansøgninger, anmeldelse af volden m.m. Vi går også gerne med dig som bisidder, når det praktisk kan lade sig gøre.

 

Livet efter et krisecenterophold kan være uoverskueligt og svært, da mange voldsudsatte kvinder har mistet deres netværk og måske endda er flyttet til en ny kommune. Derfor er det vigtigt for os, at du får et godt fundament at starte et nyt liv på.

Vi etablerer samarbejde med din hjemkommune, som har en koordinerende rådgiver til at hjælpe dig. Vi samarbejder med Qnet i Silkeborg for at støtte dig i et skabe et nyt netværk, som du kan fortsætte i, når du fraflytter krisecentret. Din kontaktperson fra krisecentret kommer også på et hjemmebesøg, når du er flyttet videre.

Vi har et helt særligt fokus på børnene, der i lige så høj eller endnu højere grad er ramt af den vold, de har oplevet i hjemmet. For at afhjælpe de spor, vi ved volden uundgåeligt sætter i børnene, tilbyder vi alle børn fra 0 til 17 år samtaler med vores børnepædagog, som er videreuddannet inden for spædbarnsterapi og børnerådgivning.

Vi tilbyder ambulante rådgivningssamtaler til dig, der er udsat for vold, men som ikke har behov for den fysiske sikkerhed ved at at bo på krisecentret. Samtalerne varetages af vores erfarne familie- og psykoterapeut, og du kan henvende dig telefonisk og få en aftale.

Måske er en enkelt samtale nok, eller måske skal der flere samtaler til for at få håndteret og bearbejdet krisen. Der er hjælp at hente.

I dag er det 16 dage siden, at jeg flyttede på krisecenteret. Jeg er glad for at være her, her er rart og trygt. Lige nu er vi 5 kvinder i alderen 40 til 58. Vi har det rigtig godt sammen. Det skræmmende er, at vi alle fortæller de samme historier med de samme ord og med det samme resultat: at vi har mistet os selv og ikke kunne mere.


– tidligere beboer på Silkeborg Krisecenter (dagbogsuddrag)

Godt at vide før du ankommer på krisecentret

Vold har mange ansigter. Mange kvinder bliver udsat for flere former for vold samtidig.